Anders Bouwen

 Hout&Visie bouwt met een lang bewezen prefab houtbouwmethode. Hierbij worden de wanden, verdiepingsvloeren en daken geproduceerd in de productiehallen. Het grootste voordeel hiervan is dat uw woning onder de ideale omstandigheden wordt gebouwd. Vervolgens worden op de bouwplaats alle elementen geplaatst, het lijkt wel net een bouwpakket. Omdat alle elementen compleet worden geleverd op de bouw kan een woning in 1 á 2 dagen wind- en waterdicht zijn. Het verschil tussen traditioneel bouw en met elementen van houtbouw is het proces. Vanaf dag 1 bent u volledig betrokken bij het proces. Elke keuze wordt in overleg met u gemaakt.

Uw voordeel

Het optimale voordeel wordt behaald om in een vroeg stadium de voorbereidingen te starten en de keuze vast te leggen. Eerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden.  Hier zal onze werkwijze extra worden toegelicht. Hout&Visie is meer dan alleen de aannemer die een uitgewerkt plan bouwt. Tijdens het bouwtraject helpen wij u bij door u te adviseren bij de keuzes. Ook wordt er bewust gewerkt binnen uw budget. In overleg met onze architecten of uw gekozen architect worden uw wensen omgezet naar een plan. Met een gedegen voorbereiding worden de faalkosten getackeld zodat u tijdens de bouw niet verrast wordt door extra kosten.

Samen komen we tot het gewenste eindresultaat.

 

Stap 1
Ten eerste wordt er gestart met een gedetailleerde voorbereiding. Deze garandeert dat uw project voldoet aan alle wensen en eisen. De voorbereiding vormt ook de basis voor de prijsgarantie en de vaste levertijd die HOUT&VISIE kan garanderen.

Stap 4
De afgewerkte muren worden droog opgeslagen totdat alles klaar is. Als het hele set gereed is worden de elementen veilig naar locatie wordt gebracht.

Stap 2
In onze grote productiehallen worden vervolgens de elementen gemaakt. Hiervoor wordt het op maat gezaagde hout verwerkt tot grote, stevige frame-constructies. Voor de dwarsliggende onderbalken, wordt een bijzonder stabiel hout verwerkt.

Stap 5
Op de bouwplaats plaatst de kraan de geprefabriceerde elementen op de juiste plek. Ervaren medewerkers zorgen ervoor dat elk element perfect in elkaar past. De hele opbouw duurt zo slechts enkele dagen. Een fascinerend spektakel – zelfs nog voor ons.

Stap 3
Hier vindt de isolatie en beplating van de wanden plaats. Een grote machine genaamd ‘Vlinder’ draait de wand, zodat de achterzijde kan worden afgewerkt. Ervaren medewerkers voegen alle onderdelen samen als een puzzel en vullen het framewerk met isolatiewol.

Stap 6
Wat nu nog ontbreekt, is het interieur. Als u hebt gekozen voor een sleutelklare oplevering, dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken. U hoeft uw project alleen nog maar in gebruik te nemen.

Stap 1
Er wordt begonnen met een gedetailleerde planning. Deze garandeert dat het huis voldoet aan alle wensen en verwachtingen. Deze planningszekerheid vormt ook de basis voor de prijsgarantie en de vaste afhaaldatum die Hout & Visie kan garanderen.

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6