Klaslokalen Den Helder

1.050 m2 onderwijsruimte t.b.v. de marinebasis.

Opdrachtgever: DGW & T (tegenwoordig DVD, Dienst Vastgoed Defensie).

Bouwtijd: 4 maanden

Buitengevel: onbehandeld larikshout en kunststof cassettes.

 

Voor de marinebasis in Den Helder bestond de behoefte aan een opleidingscentrum. Vanwege de tijdsdruk en de bouwfysische eigenschappen van ons bouwsysteem koos men voor hout-elementenbouw. Als gevelbekleding koos men daarbij voor een combinatie van onbehandeld larikshout en kunststof cassettes. Het gezonde binnenklimaat en de goede akoestiek zijn in een klaslokaal een groot voordeel.
In 3 maanden tijd werd het gebouw van circa 1.000 m2 in gebruik genomen.

“Het comfort is groot en de in scholen vaak zo hinderlijke geluidsoverlast is niet aanwezig”.

Ing. W.H. Lubbers

(projectleider ,DGW&T)